Resultaten van innovatie

Op aandringen van de partnerorganisaties is de Vrijwilligersacademie afgelopen jaren begonnen om informele zorg te versterken. Hier delen we ter inspiratie wat we geleerd hebben in projecten en bijeenkomsten.

De Vrijwilligersacademie werkt vanuit een netwerk van partnerorganisaties aan het versterken van de informele zorg in Amsterdam. Als verbinder in het netwerk is het mogelijk om samenwerking en innovatie in zorg en welzijn te stimuleren.

Hier zullen we de resultaten van projecten en initiatieven gaan delen. Zo wordt het voor iedereen beschikbaar en kunnen we stoppen met dingen dubbel te doen. Bovendien kun je leren van wat elders is uitgeprobeerd. Het maakt dat je met andere ogen naar jezelf kunt kijken. In die zin bieden we met de resultaten van onze projecten niet alleen informatie maar ook inspiratie voor alle betrokkenen bij de informele zorg.

Resultaten van projecten

Hier zal een groeiend aantal projectresultaten worden gepresenteerd, te beginnen met:

  • zelf zorg organiseren en stadsdorpen
  • samenwerking met bedrijven
  • buurtacademies
  • werven van jongeren

Inspiratie

  • kijken
  • lezen
  • linken
  • (binnenkort) ervaren

Projectresultaten

Zoals gebruikelijk worden in projecten niet altijd de doelen behaald die je van te voren bedenkt. Maar altijd leren we ervan.

Lees meer

Informatie en inspiratie

Je weet nooit wat je tegenkomt. Informatie via sociale media is per definitie vluchtig. We laten een selectie hier landen.

Lees meer


Masterclasses

Met lectoren aan de Hogeschool van Amsterdam, Erasmus Universiteit en Universiteit van Amsterdam en vooral veel mensen die met de voeten in de klei staan en weten hoe theorie in de praktijk werkt.

Lees meer

Kijken

Hier delen we mooie, informatieve, interessante video’s op de thema’s van informele zorg. Een groeiende afdeling van de Academie voor Informele Zorg.

Lees meer


Lezen

Artikelen en ander leesvoer op de thema’s en ontwikkelingen van informele zorg.

Lees meer

Linken

Links naar interessante informatie en websites, die je verder kunnen helpen.

Lees meer