Praktijkopleidingen

Praktijkopleiding informele zorg -
mogelijk met ervaringsdeskundigheid

De praktijkopleiding informele zorg is in 2014 gestart en biedt vrijwilligers complete leerroutes, bestaande uit theorie, praktijk, intervisie en reflectie. Op basis van het ‘competentieprofiel maatje’, werk je met je portfolio aan je ontwikkeling. Voor diegenen die willen investeren in zichzelf en in meer deskundigheid. Door de mensen die de praktijkopleiding succesvol afronden zijn we ervan overtuigd dat het volgen ervan een succes is; voor velen een opstap naar werk of verdere opleiding.
Meer informatie

Ervaringsdeskundigheid

Ook binnen deze praktijkopleiding biedt de Vrijwilligersacademie mensen met ervaringskennis de kans te onderzoeken of zij hun ervaringen willen inzetten. Wij geloven dat ervaringsdeskundigheid een belangrijke meerwaarde biedt binnen vrijwilligerswerk.

Praktijkopleiding ervaringsdeskundigheid in teams

De Vrijwilligersacademie is door het Amsterdams Netwerk Ervaringskennis (ANE) gevraagd om een leerlijn te ontwikkelen voor ervaringsdeskundigen die deze functie willen vervullen. Dat deden we samen met de mensen die al heel lang bezig zijn met het opleiden van ervaringsdeskundigen, zoals de Hogeschool van Amsterdam, COEVA en ED-trainers.
Meer informatie

Praktijkopleiding vertrouwenspersonen

De praktijkopleiding vertrouwenspersoon is een bijzondere opleiding. In de praktijk en met de groep ontwikkel je jezelf én de functie. Je doet dit met een praktijkbegeleider en de docenten van de Vrijwilligersacademie.
Meer informatie