Leren - werken - leren

Op aandringen van de partnerorganisaties versterken we informele zorg. In de workshops, trainingen en masterclasses delen we wat we geleerd hebben in projecten en bijeenkomsten. Bovendien zijn ze een plek om elkaar te ontmoeten en uit te wisselen.

Deskundigheidsbevordering voor beroepskrachten

Trainingen speciaal voor mensen die vrijwilligers begeleiden of ondersteunen vindt u hier , op de website van de vrijwilligersacademie. Onder Trainingen kunt u eenvoudig via de filter voor beroepskrachten het aanbod aan deskundigheidsbevordering vinden.

Vrijwilligersacademie Amsterdam

De Vrijwilligersacademie Amsterdam geeft met partnerorganisaties professionele trainingen aan vrijwilligers in zorg en welzijn uit Amsterdam en omgeving.

Lees meer

Praktijkopleidingen

De praktijkopleidingen zijn gebaseerd op leren vanuit de praktijk. Het gaat om het combineren van trainingen, ervaring opdoen als vrijwilliger en de reflectie daarop door intervisie of begeleiding. De inzichten die daaruit voortkomen neem je weer mee in de praktijk. Dit wordt ook wel practice based learning genoemd.

Lees meer


Masterclasses

Met onder andere lectoren aan de Hogeschool van Amsterdam, Erasmus Universiteit en Universiteit van Amsterdam maar vooral veel mensen die met de voeten in de klei staan en weten hoe theorie in de praktijk werkt.

Lees meer

Projectresultaten

We onderzoeken voortdurend hoe we vanuit de informele zorg met verschillende partijen samen kunnen werken. Daarbij leren we van wat wel werkt en ook van wat niet werkt.

Lees meer